2017. augusztus 27. 09:21 - Róóóbi

Körülnéztem

Csak, hogy ne teljen unalommal ez az időszak.

Érdemes körülnézni, hiszen sok olyan érdekes (vagy éppen meghökkentő) kiegészítő készült több neves cég jóvoltából, amivel könnyen a saját ízlésünknek megfelelően formálhatjuk a szekér külcsínét és/vagy belbecsét. Ezekből szemezgetek most, hiszen én is könnyen elcsábulok egy-egy kurrens cucc szembejöttére. Ezek a teljesség igénye nélkül lehetnek lámpák, fényszórók, tükrök, lökhárítók, karosszéria-elemek, különféle kiegészítők. Közös ismertetőjegyük, hogy nem gyakran jönnek szembe, és hajlamosak néha pofátlanul drágán gazdát cserélni.

 

Fényszórók, lámpák, minden ami világít

Talán a legszembetűnőbb kozmetika, egy pár különleges fényszóró felcsavarozása. Sajnos lassan már szép gyárit is nehéz találni, hiába vannak még akár bontóban is szép számmal, hazai útjaink összetétele nagyban közrejátszott ezen alkatrészek korai elhalálozásában. Alapvetően a gyáriból kétfélét találunk, manuális és elektromos magasságállításút. Ez inkább kényelmi extra, hogy ne kelljen a motorháztető alatt a "sötétben" tapogatózni.

Ez itt egy teljesen átlagos, hétköznapi fényszóró, készült Bosch, Hella, Carello, Valeo és több más márkanévvel. A TYC és DEPO márkákat kerüljük, minőségük jellemzően kritikán aluli, méretpontatlan, fénykévéjük pacás és megfolyt. Gyakorlatilag semmi különleges nincs benne, létezik manuális és elektromos magasságállítású kivitelben. Utóbbinak a kerete teljesen más.

Elvétve fekete háttérrel is előfordul.

Jöjjenek az izgalmasabb portékák! 

                                     images6c917.jpg  

  Na, ez már valami! Klasszikus dupla körlámpa, az Irmscher követte el. Sokak perverziója, nem gyakran jön szembe, párja több száz euróért is elkelhet az eBayen. Külföldi oldalakon gyakoribb. Sokan nem szeretik, mert a gömböc Escortra emlékeztet. És közben meg tényleg.

 


Dupla fényszóró Hirschcar módra. Kinézete megosztó, mindenképpen különleges.

 Ezek azok, amikről én tudok, ezeket lehet még kombinálni hűtőrácsba épített kiegészítő lámpákkal:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facelift előtti lökhárító áttetsző indexekkel és ködfényszórókkal.

Facelift utáni, majdnem ugyanígy.

És a közismert, jellegzetes GSi arc, szigorúan kanyarodó Hanssal  volánnál. :-)

 Indexből nincs nagy választék, a stock sárgát több gyári beszállító (Yorka és társai) készítette, árnyalatnyi eltérések vannak.

Ezen kívül kétféle áttetsző létezik, hosszanti bordás és fénytörő burás.      

                                               feherindexbalos.th.jpg feherindexjobbos.th.jpg

Kinek melyik tetszik, a hosszanti bordás a cabriolet változatokon fordul elő jellemzően.

Nézzünk most hátsó lámpákat.

Teljesen széria fenék, vezetőoldalon alsó szakaszban ködzárófény, jobbról tolatólámpa. Ehhez kínált a Hella prizmát az ötödik ajtóra. Sokak szerint bazári, mert az Audi 80-on és a Golf MK2-n jól mutatott, de ezen nem. Megosztó kiegészítő.

Nagyon szép sötétített stílusú, szintén Hella gyártmány lámpák. Természetesen ehhez is illeszthető prizma.

És ugye a GSi sajátja, ahol szimmetrikus a tolatólámpa az alsó részen, itt a ködzárófényt a hátsó lökhárítóba költöztették. Alább duplázva látható, gyárilag csak a vezetőoldalon van. Igen, ez tükrözött kép. :-)

Egyelőre ezeket szedtem össze, a későbbiekben megnézzük, milyen egyéb külső kiegészítők léteznek.

Ismétlés a tudás anyja...

...a képek forrása: INTERNET

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kadett-e.blog.hu/api/trackback/id/tr9912764000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amenta 2018.03.17. 19:57:33

Az nem is úgy van. Volt ahol gyári a dupla zárófény.
süti beállítások módosítása